首页>网络教育>统考信息>网络远程教育统考《大学英语B》综合练习(四)第一部分

网络远程教育统考《大学英语B》综合练习(四)第一部分

来源:湖北专升本网 浏览次数:0 发布时间:2020-02-11 16:45
  • 可能对于部分考生来说,网络远程教育的《大学英语B》的考试对于考生们来说有一定的难度。但是,大家不要灰心,平时多加练习,考试时就会更加得心应手!

可能对于部分考生来说,网络远程教育的《大学英语B》的考试对于考生们来说有一定的难度。但是,大家不要灰心,平时多加练习,考试时就会更加得心应手!加油!下面,我们就来看一组综合练习题,练习一下吧!

网络远程教育统考《大学英语B》综合练习

一、交际英语

1.- Have a cup of tea, _________?     

- Thanks a lot.

A.don't you

B.haven't you

C.shall we

D.will you

答案:D

2.- Will you please give the note to him?

- ______________.

A.Certainly, I'll give it to him

B.No, please not

C.Sorry, I don't

D.Yes, please do

答案:A

3.- Thanks for inviting me, John, but I've already made other plans.

- _________. Maybe another time.

A.I hope you enjoy it

B.That's good

C.Oh! I'm sorry to hear that          

D.Great! I really had a good time

答案:C

4.- Wow! This is a marvelous room! I've never known you're so artistic.

- ______

A.Great, I am very art-conscious.

B.Don't mention it.

C.Thanks for your compliments.

D.It's fine.

答案:C

5.- Good morning, John. How are you doing?

- _________

A.I'm pleased.

B.Good night.

C.Not so bad. And you?

D.How do you do?

答案:C

网络远程教育统考《大学英语B》阅读理解练习

二、阅读理解

How men first learnt to invent words is unknown; in other words, the origin of language is a mystery. All we really know is that men, unlike animals, somehow invented certain sounds to express thought and feelings, actions and things, so that they could communicate with each other; and that later they agreed upon certain signs, called letters, which could be combined to present those sounds, and which could be written down. Those sounds, whether spoken or written in letters, we call words.

The power of words, then, lies in their associations - the things they bring up before our minds. Words become filled with meaning for us by experience; and the longer we live, the more certain words recall to us the glad and sad events of our past; and the more we read and learn, the more the number of words that mean something increases.

Great writers are those who not only have great thoughts but also express these thoughts in words which appeal powerfully to our minds and emotions. This charming and telling use of words is what we call literary style. Above all, the real poet is a master of words. He can convey his meaning in words which sing like music and which by their position and association can move men to tears. We should therefore learn to choose our words carefully and use them accurately, or they will make our speech silly and vulgar.  

6.The origin of language is _________.

A.a legend handed down from the past

B.a matter that is hidden or secret

C.a question difficult to answer

D.a problem not yet solved

答案:D

7.What is true about words?

A.They are used to express feelings only.

B.They can not be written down.

C.They are simply sounds.

D.They are mysterious.

答案:C

8.The real power of words consists in their ______.

A.properties

B.characteristics

C.peculiarity

D.representative function

答案:D

9.By “association” in the last paragraph, the author means ______.

A.a special quality

B.a joining of ideas in the mind

C.an appearance which is puzzling

D.a strange feature

答案:B

10.Which of the following statements about the real poet is NOT true?

A.He is no more than a master of words.

B.He can convey his ideas in words which sing like music.

C.He can move men to tears.

D.His style is always charming.

答案:A

相关文章推荐
文章评论
用户头像

用户姓名

推荐信息

information_second_img 湖北专升本网推广信息

内容查找

没有你要搜索的信息,试试专升本搜索