首页>网络教育>统考信息>网络远程教育考试科目大学英语B阅读理解有何备考技巧?

网络远程教育考试科目大学英语B阅读理解有何备考技巧?

来源:湖北专升本网 浏览次数:0 发布时间:2020-05-25 17:17
  • 很多网教的考生们在备考大学英语B的过程中,对于阅读理解这个题型的备考觉得比较吃力。

很多网教的考生们在备考大学英语B的过程中,对于阅读理解这个题型的备考觉得比较吃力,其实,考生们可以通过做题积累一些答题经验。下面,小编就整理了几道阅读理解题目,供考生们参考。

网络远程教育考试科目大学英语B阅读理解有何备考技巧?

1、If you've been joining in chat room conversations, or trading e-mail with net pals, you have become one of the millions who write in a special, short form of English.

Throughout the world, every night children and their elders are "talking" online ─ many of them are talking at the same time.

It's fast: trying talking to six people once. It's convenient: three or four words per exchange. It takes cleverness, concentration and quick fingers.

And it requires very simple language. There's neither time nor space for explanations. Why waste precious time telling six friends you have to leave for a moment to take care of your little brother when BRB (=be right back) will do?

Want to enter a conversation? Just type PMFJI (=pardon me for jumping in).

Interested in whom you're talking to? Type A/S/L, the common request to know your pal's age, sex and location. You may get 15/M/NY as a reply from your pal.

If something makes you laugh, say you're OTF (=on the floor), or LOL (=laughing out loud), or join the two into ROTFL (=rolling on the floor laughing).

And when it's time to get back to work or go to bed, you type GTG (=got to go) or TTYL (=talk to you later).

People want to write as fast as possible, and they want to get their ideas across as quickly as they can. Capital letters are left in the dust, except when expressing feeling, as it takes more time to hold down the "shift" key and use capitals. Punctuation is going too.

1)、When people are online, they talk by using body language.

A.T

B.F

答案:B

2)、The Internet makes many people in the world talking at the same time.

A.T

B.F

答案:A

3)、The sentence “There's neither time nor space for explanations” means that people online have to express themselves in a simple way.

A.T

B.F

答案:A

4)、If you get 19/M/HK as an answer to your A/S/L, it means you are talking to 19 boys from Hong Kong at the same time.

A.T

B.F

答案:B

5)、People seldom use capital letters or punctuation marks in order to save online time.

A.T

B.F

答案:A

很多网教的考生们在备考大学英语B的过程中,对于阅读理解这个题型的备考觉得比较吃力,

2My friend's grandfather came to America from Eastern Europe. After being processed (移民入境检查) at Ellis Island, he went into a cafeteria in Lower Manhattan to get something to eat. He sat down at a table and waited for someone to take his order. But nobody came to him. Later a woman with a plate full of food sat down opposite him and told him how a cafeteria worked.

“Start out at the end,” she said. “Just go along the line and pick out what you want. At the other end he'll tell you how much you have to pay.”

“I soon learned that's how everything works in America,” the grandfather told my friend. “Life is like a cafeteria here. You can get anything you want only if you are willing to pay the money. You can even get success, but you'll never get it if you wait for someone to bring it to you. You have to get up and get it yourself.”

1)、From the passage, we know if you want to get success in America, you should try to get it by yourself.

A.T

B.F

答案:A

2)、The old man came from Eastern Europe.

A.T

B.F

答案:A

3)、The old woman sat down opposite the old man so that she could serve him.

A.T

B.F

答案:B

4)、The word "it" in the third paragraph refers to the success one wants to get.

A.T

B.F

答案:A

5)、The best title for the passage is "How to Eat in a Cafeteria".

A.T

B.F

答案:B

相关文章推荐
文章评论
用户头像

用户姓名

推荐信息

information_second_img 湖北专升本网推广信息

内容查找

没有你要搜索的信息,试试专升本搜索